About Me

Nama: http://solahuddinyusuf.wordpress.com <– boleh teka kot

Dilahirkan pada: 1982 di Hospital Bersalin Pulau Pinang, Malaysia.

 

Pendidikan:

Almondbank Primary School, Livingston, Scotland (1986).

Tadika Islam di Pusat Islam, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang (1987-1988)

Sekolah Rendah Minden Height, Pulau Pinang (1989-1990)

Sekolah Rendah Kebangsaan Sungai Gelugor, Pulau Pinang (1990-1994)

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama al-Mashoor (Lelaki) Pulau Pinang (1995-1999)

Matrikulasi Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Petaling Jaya, Selangor (2000-2001)

Bachelor of  Engineering (Hons.) in Computer and Information Engineering, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Gombak, Selangor (2002-2005)

Masters of Engineering in Telecommunication, Multimedia University (PSDC), Cyberjaya, Selangor (2008-2011) (VIVA completed)

 

Pengalaman kerja:

3 minggu kerja dengan kontraktor pemasangan PC (2005)

Network Engineer di Celcom (M) Berhad, Petaling Jaya, Selangor (2006-2008)

Young Lecturer di Universiti Teknologi MARA, Pulau Pinang (2008-current)

 

Peribadi:

Isteri: Sorang je (ade sorang pun dah rasa susah nak bahagi masa antara kerja, isteri yang memerlukan perhatian, anak yang blessed by Allah with high intelligence dan hobi-hobiku <— hobi penting!!) Kalau tambah lagi 2-3-4 isteri entahler nak idup camne hoho…. Melawak je ni. Poligamy is an option in Islam kalau syarat-syarat dipenuhi.Aku ni tak memenuhi syarat.

Anak: Sorang je setakat ni alhamdulillah

Bapa: Pesara (pensyarah USM bahagian Ilmu Kemanusiaan – Sejarah Islam). Keturunan keluarga as-Saadi Arab Yemen.

Emak: Guru bahasa Melayu di USM. Keturunan Melayu Jawa (wong Jowo ni)

Kakak: Pensyarah bahasa Inggeris di UiTM Melaka (sape rase die agak macho, tinggi, kulit cerah, tolonglah pi pinang dia ni)

Adik: Pelajar PhD (Biology kot ape die buat ntah dengan kajian cacing-cacing tu pulak, sebelum ni kaji kelawar) tajaan USM di Norwich, England. Kahwin dengan ore Kelate dan anak dah sorang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: